Marinreparatørene
Marinreparatørene er en norsk naturvernorganisasjon som ble stiftet i 2013 for å bidra til en renere Oslofjord.[1] Oslofjordens Friluftsråd tildelte organisasjonen Oslofjordprisen for 2018 for dens «mangeårige arbeid for et renere og mer levende miljø under vann i Indre Oslofjord».[2][3]
Marinreparatørene hadde ved utgangen av 2024 fire heltidsansatte medarbeidere i tillegg til et frivilligkorps.[4]
Referanser[rediger | rediger kilde]
- ↑ Hurum, Kyrre (23. november 2021). «OF går imot ny led i Vestfjorden. Brev til Kystverket: Forslag om ny skipsled vest av Håøya». Oslofjord. Oslofjordens Friluftsråd. Besøkt 23. juli 2023. «Vi viser til varsel om fremleggelse av forslag til reguleringsplan i kommunene Frogn og Asker med sikte på å etablere en ny skipsled vest av Håøya. Oslofjordens Friluftsråd og Marinreparatørene har gjennomgått den foreliggende prosjektbeskrivelsen og de utredninger som hittil er gjennomført. Vi vil på det sterkeste advare mot at dette prosjektet blir gjennomført og anbefale at kystverket allerede nå stanser arbeidet.»
- ↑ Hurum, Kyrre (29. mars 2018). «Oslofjordprisen til Marinreparatørene». Oslofjord. Besøkt 25. januar 2025.
- ↑ Knudsen, Steinar (16. mars 2018). «Marinreparatørene vant Oslofjordprisen 2018». Akershus Amtstidende (på norsk). Besøkt 25. januar 2025.
- ↑ «Norges første marine nyttehage». Arkitektur (på norsk). 21. november 2024. Besøkt 25. januar 2025. «For et par år siden innså Dalen og kollegaene hans imidlertid at det å redde fjorden ikke lot seg gjøre på frivillig basis. Nå har Marinreparatørene fire fulltidsansatte og ressursene som skal til for å oppfylle en ti år gammel drøm: Å etablere Norges første marine nyttehage, eller regenerativt havbruk, som det også kalles.»
Denne artikkelen er en spire. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.